Kladdkaka med daimglasyr, ugn 175°
200 g smör
1 msk kallt kaffe
3 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
daimglasyr
1 1/4 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g Marabou daimchoklad
Smör och riven kokos till formen
Smält smöret i en gryta. Rör ner kaffe, socker och ägg. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och vänd ner i smörsmeten. Häll smeten i en springform, smord och strödd med kokos.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter och låt svalna.
Koka upp grädde och smör i en gryta, bryt chokladen i bitar, rör ner och låt smälta. Låt glasyren svalna och bred den sedan över kakan. Ställ kakan i kylen minst en timme före servering.
Vi åt grädde och bananer till vår.
Men det har inte bara blivit kaka i helgen. Lärkfötterna (från detta inlägg (http://hugskottochinfall.blogspot.se/2014/01/larkfotter.html) är färdiga!
Och inte bara nästan...
Till och med knapparna är på plats. Annars finns det nog en hel del i gömmorna som det fattas något litet på. En knapp, en kant, en ärm...
O, vad fin din kudde blev! Tänk, visst är det lätt att sätta sig och tänka "nu är jag nästan klar, vad skönt!" och sedan blir det liksom inte mer... Jag har några sådana projekt liggande, hihi. Men hoppet om att inspirationen för dessa projekt ska återuppstå har inte lämnat sinnet. Och kakan verkar inte dum den heller. I mitt hem lämnas inte många smulor kvar när det bakats något smaskigt, även om bagerskan ibland är kritisk till resultatet.
SvaraRaderaHa en riktigt fin Alla Hjärtans Dag!
Kram från Maria
Åh så glad jag blir för ditt besök :) Kudden blev jag riktigt nöjd med, inte minst att den faktiskt blev helt färdig. Utan dröjsmål. Väntar man så tar det liksom emot på något märkligt sätt. Skönt att höra att det finns fler som inte alltid blir helt klara :)
SvaraRaderaOch att det som bakas tar slut är nog ett gott betyg :)
En riktigt fin februarivecka önskar jag dig. Med lite tur tittar nog solen fram :)