Jag bakade apelsinrutor i helgen, de blev väldigt goda. Receptet hittade jag i en tidning men ändrade en aning i vanlig ordning... Så här gjorde jag:
Apelsinrutor ugn 175°
2 dl socker
2 dl socker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
175 g smör
saft av 1 apelsin
Glasyr
3 dl florsocker
3 dl florsocker
2 msk pressad apelsinsaft
rivet apelsinrasp av 1 apelsin
rivet apelsinrasp av 1 apelsin
Gör så här:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten omväxlande med det smälta smöret.
Tillsätt apelsinsaften.
Häll smeten i en mindre bakpappersklädd långpanna.
Grädda i 20 minuter och låt kallna.
Blanda florsocker, apelsinsaft och apelsinrasp till glasyren och bred ut över kakan.
Skär i rutor och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar