Idag hade jag äntligen tänkt så lite fler frön. Ordningsamt har jag lagt dem i blöt.
De lär bli kvar där ett tag till för regnet häller ner. Det är varmt och fönstren är öppna, ett riktigt vårregn. Vi har kalasat på rabarber istället.
Den här kakan brukar jag baka på våren, det är en favorit.
Rabarberkaka, Ugn 175 °
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 rabarberstjälkar (jag brukar ta mer...)
2 msk strösocker
lite potatismjöl
Sätt ugnen på 175 °, smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda ner försiktigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner i smeten. Bred ut jämnt i formen.
Skär rabarberna i små bitar och vänd i socker och potatismjöl. Fördela dem över smeten, grädda mitt i ugnen.
Sämre kan man ha det...
Det finns så mycket att tycka om utan synbar anledning... Såna saker har jag många :). Rabarberkakan ser smaskens ut. Kanske nåt att överraskningsbjuda kollegorna på jobbet på?
SvaraRaderaJag önskar dig en fin vecka med många trevliga upplevelser!
Kram från Maria
Jag tycker om det som går fort och lätt att baka. Och som är gott :) Lite längre fram på sommaren är den lika god med hallon. Brukar sikta över florsocker mest för att det ska se lite fint ut :)
SvaraRaderaHoppas du får en fin vårvecka.
Kram