söndag 5 januari 2014

Det blir nog ingen skandalbok

Med nytt år så kommer det nya mål. Eller kanske snarare gamla som jag ruskar liv i igen. Hurtigt brukar jag då och då börja skriva dagbok för det är ju rätt roligt att kunna se vad man har haft för sig. Och man glömmer så lätt. Nu gör jag ett nytt försök.

En lättsam variant hade jag tänkt med små anteckningar och bilder på det som finns runt omkring i vardagen. Som tulpanerna på köksbordet...
Men det blir nog inga stora avslöjanden i den här lilla boken, jag hade tänkt att den lättillgängligt skulle ligga framme för jämnan. Man vill ju inte avslöja alla sina mörka sidor så lättvindigt... :)

På köksbänken trängs mina huvuden i papperslera, en ny besatthet så här i alla helger. Det är så roligt att jag inte vill sluta! Högst irriterande när jag måste vänta för att det ska torka mellan omgångarna.

Inte alls färdigt men är tänkt att bli en lite primitivare variant.

Ytterligare ett på tork och långt ifrån färdigt.

Och det som jag har kommit längst med. Örat är inte till belåtenhet - jag måste öva mer, annars är jag rätt nöjd med uttrycket.
Och så behövs det händer... Det blir en utmaning!

Tycker även dagens bakverk var smått dekorativt, citronpaj med blåbärsmaräng.
 Färgkombinationen gillar jag... 


4 kommentarer:

 1. Fint med målad dagbok. Jag gör det ibland, skulle vilja varje dag, men det lyckas jag inte med.

  Hur bränner man pappersleran?

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte att jag heller kommer att lyckas med varje dag - men jag hoppas på ofta.

  Pappersleran behöver inte brännas, den blir väldigt hård och lätt när den torkat. Den går bra att putsa och till och med tälja i. Om man söker efter paper clay sculpture hittar man mycket kul!

  SvaraRadera
 3. Mums filismaskens, vilken paj! Nu är jullovet slut här, så jag får drömma om att hinna göra en likadan. Kanske i sommar... :).

  Det där med att skriva dagbok och illustrera har jag sett några som gör. Art Journaling, heter det visst i Amerika :). Verkar vara ett roligt projekt och dina bilder blir otroligt vackra även där ser jag. Ska blir spännande att se resultaten av dina papperslera-figurer. Jag önskar dig en skön kväll!

  Kram från Maria

  SvaraRadera
 4. Jag längtar också efter att få mina figurer färdiga men som du säger nu är jullovet slut... Men jag ska nog kunna smyga mig till lite tid hoppas jag. Men först ska jag klura lite på hur jag ska kunna göra en gjutform. Å, så mycket att lära sig och så lite tid!

  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera