måndag 11 augusti 2014

Rätt som det regnar kommer det en skur...

...och däremellan skiner solen. Vädret är ombytligt men det gör mig inte så mycket. Det är fortfarande varmt och emellan regnandet torkar det upp och jag kan sitta på trappan med min kaffekopp.
Hela trädgården verkar vakna på nytt efter att ha legat platt och flämtat i flera veckor. Består marken av nästan bara sand blir det rena öknen mellan varven när man inte hinner vattna. Vissa morgnar är träden fulla med fåglar, lika fort som de dyker upp försvinner de. En favoritsysselsättning verkar vara att sitta uppe i rudbeckorna och noppa bort kronblad.

Och nu äntligen blommar solrosorna. Vem kan motstå en solros?

Jag tycker baksida och knopp är minst lika vackra!

Myrorna är också väldigt upptagna... De springer upp och ner på solrosorna men jag kan inte riktigt förstå varför.

Inomhus har jag försökt mig på att måla en del. För tillfället tycker jag att det mest liknar en tapet... Men vet vet, det kanske kan få bli bakgrund till något annat.
Och så skär jag en massa glas förstås. Runt brukar vara lite knepigt och jag har en gång investerat i en dyr och fin cirkelskärare... som jag inte använder. Jag brukar skära efter linjer istället, jag tycker det fungerar bra. Skär man som man ska kan man oftast knacka bort hela cirkeln utan att joxa med olika tänger hit och dit men ibland är jag snål med materialet. Som nedan. Så här såg det ut igår:


2 kommentarer:

  1. Solrosorna är vackra och myrorna outgrundliga. Här skurar det på ordentligt. Skönt efter denna varma sommar. Bara den sena återstår.

    SvaraRadera
  2. Outgrundliga är nog det rätta ordet... Tack :)

    SvaraRadera