fredag 7 november 2014

Jag borde nog göra en investering

Jag borde verkligen göra en investering. Visserligen bara en liten men den skulle definitivt underlätta.
Först lossnade skaftet till penseln som jag använder för att lägga på separator. Sedan har den bara rostat mer och mer så snart släpper väl varje strå... Ett nyinköp skulle ju dessutom innebära att jag slapp muttra över all rost som faller i flagor där jag inte vill ha den. Så japp, nyinköp får det bli! Vilken vecka som helst...
Primitiva verktyg till trots har det blivit en del produktion under veckan. Jag har gjort nya hjärtan efter en idé som jag fick. Det har blivit en del små...
...och några större.

Det är ingenting som jag sett någon annan göra så idén är min i all enkelhet. Att utveckla sina idéer är det som är svårast - och roligast. Inga mallar, ramar och goda råd finns att tillgå. Inga brännkurvor. Enkla stjärnor eller hjärtan som är nog så lätta att göra är inte alltid så enkla från starten. Mått och metoder kommer med tiden och när de sitter så blir det lätt. 

Och så har jag jobbat vidare på min ängel i stickad tröja, en ängel vill väl inte heller frysa... Men pust, att rita stickad tröja och vara alltför petig med att alla maskor ska synas... tog sin lilla tid!
Men nu är jag färdig. Tror jag.
Den får bli till ett kort så småningom men jag måste fundera lite till på hur bilden ska beskäras.
Och fördelen med att vara färdig är att man då med gott samvete kan börja på något nytt.
Skissen har jag visat förut men nu äntligen får jag börja måla.

Utanför fönstret är det väldigt mycket november. Men i all den gråa tystnad som hör den månaden till så glimmar det ibland till. Och man måste stanna och njuta. För till och med november kan vara vacker när den vill.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar