lördag 1 augusti 2015

Vinbärspaj, vinbärspaj, vinbärspaj...

Äntligen kom solen och det har varit roligt att vara ute. Hur det nu är, så är det roligare att stå i en vinbärsbuske när solen skiner än när regnet strilar. Så vinbärsplockning har det blivit. Mest röda förstås...
...men även lite vita på vår nyplanterade lilla buske.

Så när jag skulle baka något till kaffet i eftermiddag fick det bli något med vinbär. Förstås. Letade på nätet efter lämpligt objekt och hittade något att utgå ifrån. Jag bytte ut degen... Och ändrade mängden på fyllningen... Men det blev gott! Här kommer min variant på vinbärspaj:

Vinbärspaj, ugn 175 ° 

Pajbotten

2 kkp* mjöl
1 kkp socker
200 g smör

* Min kopp är 130 ml (1 dl + 2 msk).

Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform.

Fyllning

2 ägg
3 dl gräddfil
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 dl vinbär

Rör ihop ägg, gräddfil, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet. Strö över röda vinbär. Grädda mitt i ugnen ca 55-60 minuter. Jag pudrade även min paj med florsocker men det smälte undan ganska snabbt.

Servera med vaniljsås.


Mums :)
2 kommentarer:

 1. Å, tack tack tack, för ditt recept! Jag ska ge mig ut i den där fantastiska vinbärsbusken idag och rensa den komplett. Men trots att jag vet att familjen är mer än lovligt förtjust i hemkokt vinbärssaft så kommer de nog att bli glada av paj - variation lär förnöja :).

  Ha en fin dag i solen!
  ~ Maria ~

  SvaraRadera
 2. Vinbärssaft är så gott! Det är riktig sommarsmak :) Jag får inte riktigt så mycket vinbär att det räcker till saft men de räcker till paj. Och lite sylt har det också blivit. Det känns riktigt lyxigt med hemgjort. Lycka till i skördearbetet :)

  Hoppas du får en härlig sommardag!

  SvaraRadera