måndag 14 december 2015

Lite julmagi

Har man de rätta glasögonen på hittar man julmagi just där i skogen. Fantasin skenar och börjar bygga en historia.  Det var juletid i älvornas land och de hade precis strött ut julbelysningen... För självklart trasslar inte älvor med sladdar, skarvkontakter och trasiga glödlampor! De strör... Och visst ser väl du också alla de kulörta lamporna nu...? Jag lovar, hela skogen gnistrade en stund.

Det har blivit kallt, frosten drar fram och förvandlar. Sveper i spets och kristall. Allt gråbrunt och vanligt sveps med och blir vackert.


Stjärnan som var helt klar och genomskinlig igår har förvandlats till en froststjärna över natten.
Inomhus börjar det märkas att julen är på väg. Jag bestämde mig för att göra åt lite av mina resttyger. Så här ser mina restlådesburkar ut... Det är en rolig utmaning att försöka använda småbitarna.
Jag sydde ihop många små till en större bit.
Sedan klippte jag hjärtan.
En kudde ska det bli har jag tänkt. Förhoppningsvis färdig till Jul... 
Något annat som nästan är färdigt är korsstygnsdamen som ska kunna hängas upp. Bara knapp och band fattas. Den kommer som mönster så småningom. Den petige märker förstås att jag inte har förslitit mig på baksidan men den kommer aldrig att synas... Petig är jag mest där det tjänar något till :) 
Ännu mer som snart är färdigt :) Hexagonerna från i somras håller på att bli en duk.
I vrårna gömmer sig massor av annat som inte alls är färdigt men det får bli en annan dag...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar