tisdag 1 oktober 2013

Magisk natt

Årets konstnatt är över. Detta fantastiska evenemang som lockar hundratals, tusentals människor ut på vägarna i höstmörkret att besöka många spännande platser och miljöer. En bit över 700 personer hade hittat ända ut till oss i lilla Velinga. Och det är något magiskt över denna kväll! Ute faller ett fint, isande regn. Lyktor och marschaller lyser upp i mörkret men inne hos oss är det ljust och varmt. Våffeldoften retar näsorna redan i dörren och överallt finns bara glada människor. Det är nog det jag tycker är mest fantastiskt med denna kväll... Att människor verkar vara så glada! Det finns ingen irritation i köer som inte alltid är helt organiserade. Ingen stress, människor tar sig tid. Det om något gör att jag tror att det finns magi svävande i luften denna mörka höstkväll.

Nedan kommer en liten rundvandring innan vi öppnade:

Vrån med föremål som har sitt ursprung i inspiration från en gammal bindmössa.
Höstfärger...

Allvarliga barn.

 

Grodprinsen.Till och med jag har fastnat på bild...
...och kära svägerskan som var en klippa i kassan.
 
Bilderna nedan har jag fått låna, tiden räckte inte till för att fotografera när det var liv och rörelse.

Våffelbagarna hade fullt upp!
 
Och så var det mannen som frågade mig var jag köpte in glasföremålen ifrån... Hm, ja.... Det är jag som tillverkar dem...
 
En underbar kväll som gav massor med inspiration och ny energi.
 
Om jag tänker vara med nästa år?
 
Jaaa!

 

 
 

4 kommentarer:

 1. Vad mysigt det ser ut. Och så mycket fint du har gjort! Är det din butik/atelje på bilderna?
  Ha, ha, rolig gubbe!
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 2. Tack Anna, det var verkligen en lyckad kväll med mycket liv och rörelse :) Det är mitt tillhåll du ser på bilderna, skjulet kallat. Och visst får man sig ett skratt ibland men han är inte den förste som frågat samma sak. Tyder kanske på att det är något underligt jag håller på med... ;)
  Ha det bra
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen en förmån att få träda in i ditt "glasparadis", förstås varvat med vacker textil och fantastiska akvareller. Jag tror varje vrå svällde av kreativitet och jag blev så inspirerad av all skaparkraft :). Stort grattis till en sådan succe!

  Skojjig liten farbror, hihi. Dina saker är inte det minsta underliga :). Ur själen sprungna. Det är väl inte vanligt nog att människor visar insidan så? Kanske...? Alla borde få uppleva hur det är att få skapa!

  Ha en fin kväll!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 4. Tack Maria :) Blir så glad av dina ord, de känns som en fin present :)

  Jag är glad att du tyckte om det du såg. Innan man öppnar utställningen är man ju ofta fylld av tvivel... Ska människor tycka om? Skapandet för min del sker i ensamhet så att få positiva omdömen när allt väl är klart känns oerhört skönt.

  Och visst borde alla få uppleva att skapa... Har man väl vant sig blir det lika nödvändigt som att andas :)

  Lycka till på lördag!
  Ha en fin fortsättning på dagen
  Kram

  SvaraRadera