måndag 13 oktober 2014

Och så var det måndag igen

Helgen gick fort. Alltför fort. Jag har hängt upp ett av mina nya våffelhjärtan i köket. En bonus tycker jag det är med den fina skuggan som blir på väggen...
I helgen inleddes även experiment med att bryta frukostvanan bestående av kaffe och smörgås. Det kändes som det var dags att pröva något nytt. Jag provade att göra smoothie på naturell yoghurt, banan och blåbär. Lite lyxigt känns det att kunna vara generös med blåbären som vi har bunkrat med i frysen.
Och eftersom jag är rädd för att inte bli mätt... Och det är tråkigt att inte ha något att tugga på förstärkte jag med hasselnötter. Funkade jättebra och minst lika mättande som smörgås. Kaffet...? Nej det släppte jag inte. Får väl vara någon måtta på förändringarna... :)


Hösten är också den tid då jag börjar alla stickprojekt. Och förhoppningsvis avslutar dem... Det är väl tänkt kommande kyligt väder som inspirerar antar jag. Jag är inte en överdrivet van stickerska men ibland är det roligt. En kofta ska det bli. 
Och ni vet alla de där pappren som jag skulle sortera... Det är märkligt, när man har någonting sådant hängande över sig så är det så mycket annat man hittar som verkligen borde sorteras. Verkligen! Som mina färgpennor exempelvis.
Och när de är så där snyggt i ordning så vill man ju använda dem. Det är nästan en naturlag.

Jag har börjat på ett glatt ansikte. På den här bilden är linjerna renritade och det är den allra blekaste början.
Men min kladd ser ut som nedan. Jag kladdar och suddar. Att renrita är för mig en nödvändighet för jag vill inte att riktigt allt funderande (hm, läs suddande) ska kunna ses på pappret som blir rätt förstört då.
Och pappren då? På något sätt har jag lyckats sortera dem också trots allt förhalande. Ren magi!


2 kommentarer:

  1. Ägg måste man ha till frukosten, och om man har tid, vilket ju jag har, ställer man sig vid spisen och gör äggröra. Åtminstone till helgen.

    SvaraRadera
  2. Ägg är en favorit även här för vissa delar av familjen. Vi fixar olika och efter att ha tittat lite avundsjukt på varandras frukostar blir det byteshandel... För ägg är gott :)

    SvaraRadera