onsdag 11 september 2013

Oglamorös onsdag

En del har nog tanken att arbeta med glas är en ganska fläckfri syssla. Är rätt säker på att de inte har sett mitt verkstadsgolv...
Att skrapa rent ugnen och lägga på ny separator sätter sina spår och jag är inte lika noga med golvet som med ugnen. Men det finns gränser för vad jag står ut med så snart ska även golvet få sig en omgång.

Jag har också hunnit med dagens första tejpning av trasig finger.
Och att reta mig på att ljuslyktan fastnade i formen vid slumpningen (formningen). Den utvidgade sig för mycket i botten och nu är frågan; ska jag slå sönder formen eller lyktan? Pest eller kolera... Alltid lika svårt att välja.
Det var min onsdag så här långt, nu ska jag ta mig an alla kroppsdelar som  ligger utspridda i verkstaden...
Det är inte fullt så isande skräckfyllt som det låter - jag ska putsa och montera mina ballerinor för en sista bränning :)
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Även glasballerinor har ju kroppsdelar. Självklart! Och nån måste ju självklart samla ihop och montera dem. Vilken tur att de har dig som kan göra det :)! Men rackarns vassa kanter och trilskande ljuslyktor! Det blir minsann inte alltid som man tänkt och planerat.

  Ha en fin lördag!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 2. Ja jag försöker verkligen ta mitt ansvar. Det kan ju inte vara roligt att ha sina kroppsdelar utspridda lite här och var när det enda man längtar efter är att få dansa runt i fönstren ;)

  En fortsatt fin helg önskar jag dig också :)
  Kram

  SvaraRadera