måndag 29 februari 2016

Viktiga ytligheter

Ibland blir man översvämmad, bedövad och trött. Man känner sig oviktig och liten. Ondska och elände mullrar och pyser i världens kanter. Varför ska man bry sig om småsaker då? Ens stanna för att se det lilla? Det är ju närmast oansvarigt att lägga sin energi där. Men just därför...  Just därför är det viktigt. Som motvikt. Det som är ljust, vackert och vänligt vaccinerar mot hårdhet och likgiltighet. Skapande ger glädje och en en glad människa är en mjuk människa. Det är en motkraft i vardagen. Och är man glad känner man empati. Så att bry sig om det lilla. Att lägga en fin duk på bordet blir i slutändan en god gärning i en rätt rörig och kaotisk värld.

Idag blir jag glad när jag tittar ut genom köksfönstret. En blåmes sitter alldeles vid fönsterblecket. Och jag får möjlighet att titta nära! Fjädrarna på ryggen är otroligt fina.


Skogen glimmar och glittrar av rimfrost på morgonen.

Och i verkstaden är vårfåglarna snart flygfärdiga.
Och ett nytt kort.


Ytligheter för själens skull...
2 kommentarer:

  1. Så sant! Och jag skulle inte vilja kalla det ytligheter. Om alla ägnade sig åt sådana små nödvändigheter istället för att tuppa sig i girighet och kränkthet, skulle världen se mycket bättre ut.

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt, nödvändigheter var ordet.

    SvaraRadera