tisdag 25 juni 2013

Sparsamhet är en odygd...

Nedärvt i mina västgötska gener ligger sparsamheten, inte för inte är jag släkt med en morfar som aldrig slängde en mutter, skruv eller spik... Kommer väl ihåg papplådorna med prima spik och burkarna med krokig spik och de med rätad spik. Allt som kunde användas sparade man, tiderna var annorlunda. Ibland är jag rätt trött på dagens slit och släng, att det bara är att köpa nytt när något går sönder och att allt är utbytbart. Men ibland borde jag sannerligen inte vara så sparsam... Jag har släpat in min gamla symaskin i huset, den som jag inte använder så ofta, för jag tänkte att jag kunde vara lite sällskaplig nu när barnen är hemma samtidigt som jag syr. Utan problem hittade jag även quiltfoten och monterade. Hm, men visst satt den lite konstigt? Och inte fungerade det något vidare heller... En halvtimme och åtta bedrövelser senare kom jag på att det var den gamla trasiga foten jag hittat. Den som det fattades en liten pinne på. En väldigt liten pinne visserligen men ack så viktig.
Just då tyckte jag sannerligen att sparsamhet är en odygd. Pressarfötter är dyra och den var ju bara lite trasig (men oanvändbar!) alltså hade jag sparat. Nu har jag monterat den riktiga och den fungerar. Hurra! Jag har fortfarande inte slängt den trasiga foten, men jag ska... Snart, host host...
 
På håll tyckte jag att det var fläder som blommade vid dikeskanten och gjorde mig så smått kalas i tanken på all saft vi skulle kunna göra. Flädersaft känns lite smålyxigt, men vid närmare besiktning så var det olvon.
Vackert men knappast användbart till saft.
 
Tur att det finns jordgubbar att trösta sig med...
 

2 kommentarer:

 1. Höhö, jag känner igen det där precis :D. Har en mycket nära släkting nån generation bakåt som gjort likadant i alla tider. För "visst kan det vara bra att ha en sån skruv eller spik nån gång, man vet aldrig". Men, som du säger, det får inte gå till överdrift :)!

  Din quilt ser väldigt fin ut! Quilting är ett hantverk som jag länge beundrat på "replängds avstånd" men än inte vågat mig på. Jag tror jag ska förvåna mig själv idag med att testa litegrann... Och vilken härlig skål med jordgubbar! En prinsesskrona tror jag bestämt. Så fin! Ha en fin dag i västgötaland :).

  Kram från Maria

  SvaraRadera
 2. Fniss, ante mig att det fanns fler ;) Quilta tycker jag är väldigt roligt men jag hinner inte så ofta, det finns så mycket jag skulle vilja göra. Och så många fina tyger, de samlar jag också på... Har svårt att göra mig av med småbitar, man vet ju som sagt aldrig när de kan komma till pass ;)

  Lycka till med testandet :)

  Ha en fin sommardag
  Kram

  SvaraRadera