söndag 3 november 2013

Gråmys

Idag är världen grå. Och kall.
Man kan huttrande stå och kika ut genom sitt fönster och nöjt stanna inne i värmen. Gärna med en filt och en god bok.

Jag har sytt ett hjärta. Egentligen för att händerna inte hade något att göra och då tycker jag det är trist så det var inte så välplanerat. Men roligt.

Jag har samlat på mig filtbitar av många olika färger så de använde jag. Jag trodde att jag hade täckt upp de flesta färgerna men lila var det ont om. Men men, då blir det en anledning till att fortsätta samla...
 
Frihand är vad som gäller. Och latknutar på baksidan, schhh... säg inget till någon!
 
Och lite pärlor i mitten.
Färdigt hänger det nu på tandläkarskåpet i sovrummet, ungefär som jag tänkt :) Färgerna på bilden är lite märkliga, fotografering när det är dunkelt är inte min starkaste gren.
 
Yngste sonen har fått ett nytt intresse - han bakar. Det är det säkraste sättet att få något gott när inte mamma hinner. Läs; syr hjärtan... Så idag blev jag bjuden på mjuk pepparkaka. Mums!
 
Mjuk pepparkaka
 
ugnstemp 175 °C
 
100g smör
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 tsk ingefära
1 1/2 tsk nejlikor
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Smörj och bröa en avlång form.
 
Smält matfettet och låt det svalna.
 
Vispa ägg och socker pösigt.
 
Tillsätt gräddfilen, matfettet, kryddorna och mjölet blandat med bakpulver.
 
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Hihi, jag lovar att inte skvallra :). Ditt hjärta blev hur fint som helst! På tal om hjärtan (min favoritform, tror jag när jag tänker på saken) så är jag så glad och nöjd över mitt glashjärta! I väntan på sitt rätta hem får det pryda sin plats i ett mycket mindre fönster i finrummet. Vill ju inte riskera att det ligger nånstans och går sönder (huvaligen!).

    Vilken kille, till att baka :)! En extra present, sådär i höstrusket, att få mysa till det med en filt och hembakt. Jag önskar dig en fortsatt fin vecka!

    Kram från Maria

    SvaraRadera
  2. Åh vad roligt att du blev nöjd med ditt hjärta :) Hjärtan är en av mina favoritformer också, passar inget annat passar det alltid med ett hjärta.

    Och jag trivs rätt bra med höstrusket, det känns som det blir lite mer tillåtet att ägna sig åt inomhusaktiviteter som att läsa en bok när regnet ändå piskar på.

    Tack för det trevliga besöket måste jag också skriva :) Du är så välkommen att kika in igen om du har vägarna förbi.

    Ha en fortsatt fin dag
    Kram

    SvaraRadera