torsdag 26 juni 2014

Hålla stilen...

är inte alltid så lätt. När jag valt skaparväg har inriktningen blivit vänliga saker. Sådant man blir glad av, möjligtvis med lite verklighetsflykt till utopisk idyll. Idyll ligger mig nära hjärtat... Men inte som en klistrig ironi utan som en tänkt oas i alltet där inget ont kan hända. Där vänlighet inte är likställt med dumhet och det är tillåten att vara naivt glad... Sorgenfri om så bara för en stund. Inget murr och med en basfärgskala med vitt, olika nyanser av grått och med en viss blå och en viss röd som signaturfärger. Allt för att hålla en linje som inte spretar alltför mycket. Men det är inte lätt att hålla sig bara där, för fridfull utopiainvånare är ju inte hela sanningen om vem jag är. Det finns ju så mycket annat som spretar och sticker fram. Som vill bli berättat och som slåss om uppmärksamheten. Men att rita vänliga saker är det som jag sällan behöver anstränga mig för att göra. De finns liksom redan i pennan... Bara att släppa ut dem!

Och det är tur att jag har snälla barn som snällt poserar när jag ber dem stå och se ut som en ängel... Perspektiv tycker jag för min del inte är helt lätt. Stående på verandan och tittande ner på sonen 1 1/2 meter längre ner fick jag i alla fall en någorlunda uppfattning om perspektivet på en flygande varelse. Tror jag...
Änglar har det blivit några stycken det senaste. Som ängeln som provar en sommargloria av klöverblommor istället för den gamla vanliga blanka...
Jag fick en underbar bukett idag. Fullkomlig i skir sommarkänsla. Önskar att även den lätt skulle kunna komma ur pennan men det verkar som den fastnat därinne... Hm, måste vara en dålig penna!

Och så kan man korsa svenskt sommarhjärta med några korn Italien, det går alldeles utmärkt. Vet förstås inte vad matexperterna skulle tycka om kombinationen med jordgubbar och focaccia. Men det struntar vi i för det var gott. Och på sommaren gör man väl som man vill...?

Råkade ändra receptet av misstag men det blev alldeles utmärkt gott så här kommer "misstaget":

Focaccia, 1 bröd, ugn 200°

25g jäst
1 tsk salt
3/4 msk socker
4 dl vatten
4 msk olivolja
9 dl dinkelmjöl
svarta oliver
flingsalt
färsk rosmarin

Smula ner jästen i det fingervarma degspadet, tillsätt salt, socker, olivolja och det mesta av mjölet. Arbeta i maskin ca 5 minuter. Låt jäsa ca 45 minuter.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar