måndag 8 december 2014

Böjelser och begär...

Ibland kan det drabba mig i mataffären... Begäret! Febrigt banar jag väg genom hyllorna tills jag når fram. Fram till tidningshyllan. Ögonen far över alla framsidor. Letande. Inte alltid lätta att hitta, liksom lite bakom alla de andra tidningarna... Men äntligen! Där fanns den! Oj, det fanns två... Men jag skulle ju bara köpa en... Men jag vill ha båda... Skamset smusslar jag ner tidningarna i vagnen och lägger en brödpåse och ett paket pasta över för säkerhet skull. Om jag skulle möta någon jag känner kunde det bli pinsamt... Åh, nej... Samma kassörska som förra gången... Undrar om hon kommer ihåg att jag köpte en tidning förra veckan också... Måste ju tro att jag är någon galning av något slag. En sån som aldrig får nog. Och okej... Jag erkänner... Jag har en böjelse... 

Engelska inredningstidningar heter den...! Så nu är det sagt! Och jag behöver sannerligen inga fler men det kan inte hjälpas. Det är en av mina svagheter. Och det är ju så... Lättaste sättet att övervinna en frestelse är att falla för den... Och jag trivs... hm... lite för bra med min ovana för att sluta.

Brukar trösta mig med att jag kommer få massor av inspiration... Och då är ju inte tidningarna onödiga utan helt nödvändiga... Visst...?

Och för att verkligen göra verklighet av all inspiration bestämde jag mig för att plocka något från ett uppslag här och var och se om jag kunde hitta på något med utgångspunkt från det jag såg.
Och lite blev det. Tycker att det är ett bra sätt att få igång fantasin när den har stannat. Ett uppslag i en tidning kan verka helt hopplöst men det är roligt att leta efter något. Något vad som helst som kan sätta igång något nytt. 

 Äntligen, helt utan inspiration från tidningarna har jag bakat lussekatter. Med bara lite saffran. Jag kan lätt bli överväldigad av saffranssmaken så jag brukar ta hälften av det som anges i receptet.
Och så har jag fyllt på i ljusförrådet. Jag brukar ha mina ljus i en gammal kakburk med glaslock, på det sättet kan jag njuta av mina ljus även innan de kommer till användning.
 
I verkstaden försöker jag städa... Jag skriver försöker för det är inte lätt. Var kommer alla småsaker ifrån? Alla glasbitar? 
När jag tröttnar på städningen har jag målat en del nu igen. Lucior i olika modeller. 
Just denna blev inte som jag tänkt så den fick skatta åt förgängelsen men det kommer fler...


3 kommentarer:

 1. Engelska inredningstidningar kan vara svåra att avstå ifrån. Förstår jag. Förmodligen kan det komma något gott därifrån.
  I Göteborg bakas lussebullar utan saffran. Tycker det var lite lustigt då kom dit på 70-talet - och det tycker jag fortfarande.

  SvaraRadera
 2. Även jag brukar falla för frestelsen att köpa en eller två tingestar av glansigt papper så här års. Till skillnad från dig, skäms jag inte ett dugg. Varför skämmas? Självklart måste vi kreatörer få kreativ mat någonstans ifrån, och då är slick- och drägelblaskor en bra ingrediens. Se så, iväg med dig och köp ett par till nu! :)

  SvaraRadera
 3. Uppväxt med lussekatter utan saffran är det en smak jag fått lära mig som vuxen. Länge tyckte jag att det smakade tvål... Men trägen vinner, nu vill jag inte vara utan smaken.

  Och Mira... Jag rusar genast :) Kanske jag till och med ska toppa kundvagnen med en...? Ska bestämt öva på den lättsinnigheten :)

  SvaraRadera