torsdag 30 maj 2013

It's a good day to be alive

På morgonen är det mulet och grått, regnet hänger i trädtopparna. Men det spelar ingen roll. Kaffebryggaren puttrar, köksfönstret är öppet och utifrån kommer pustar av syrendoft. Musiken är på, som nästan alltid, Ron Popes Good Day passar väldigt bra. Det känns verkligen som A Good Day To Be Alive.

Utsikt från köksfönstret
I verkstaden har jag hanterat kvadratmetern stora skivor. Lite för stort för mig. Känns alltid som att jag kommer att tappa dem och skära mig sönder och samman men nu är i alla fall den första nerkapad till hanterbara strimlor utan att ett enda plåster har gått åt. Peppar, peppar, ta i trä...! Det kanske var att utmana ödet, jag har ju några kvar...
Lite andra projekt börjar bli klara - äntligen!


Det är inga detaljbilder för jag vill ju att det ska finnas något att se på utställningen i höst som jag inte redan har visat.
De allvarliga barnen är också på upploppet, hurra!
Och så lite levande trädgårdskonst, jag tycker den här snigelsnäckan är alldeles fantastisk. Vilken skapelse!


 


Vinbären blommar, på håll obetydliga men på nära håll ack så delikata. Passar mig rätt bra, närsynt som jag är :)
 
 
 
 
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Kan riktigt ana syrendoften genom bilderna :). Idag har jag dväljts i hettan från glödgat, guldskimrande glas! Den där trögflytande massan är respektingivande, liksom de där stora glasskivorna du visar.

  Jag önskar dig en fin kväll :)
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 2. Nu blir jag lite nyfiken på var du har varit :) Och varmt glas är verkligen respektingivande! Det är inte något jag har vågat mig på att hantera, kan bara fantisera om vad jag skulle kunna råka ställa till med då...;)

  En fin kväll önskar jag dig också
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett litet glasbruk i Bergdala i det berömda Glasriket. Att ha elever har sina klara fördelar. Man får uppleva mycket som man annars kanske inte tagit sig tid till. Jag återvänder. Kanske. Eller så fortsätter jag bara att fantisera om det, och om vackra saker som jag vill köpa där. Man vet aldrig så noga :). Ha en fin eftermiddag och helg!

   Kram från Maria

   Radera
 3. Jag tycker att det är något visst med det där regnet som liksom håller om sommaren, ja jag kan verkligen uppskatta det! Gör du bokstäver (som dem i ett inlägg nedan) av dessa skivor?

  Jag tycker att du skriver så vackert om din mamma, det märks verkligen vilken kärlek det fanns och finns mellan er! Du verkar ha ärvt hennes konstnärlighet, vilka fantastiska tavlor du visar här, både med dig och din mor som konstnärer! Och vilken fantastisk gåva hon gav sin man genom stenen som hon såg till blev så fin. Jag vill tro att det inte är försent utan att den kärleken vi ger varandra fortsätter finnas kvar även om den ena lämnat jordelivet...

  Själv har jag två mammor kan man säga. En som födde mig och som bor på andra sidan jorden. En som uppfostrat mig och som bor några timmar bort. Jag har alltid varit mkt olik min svenska mamma och det är lite speciellt då att få egna barn och faktiskt kunna se att "det där måste komma från mig" i honom...

  Ha en fin fredag! Kramar/tanja

  SvaraRadera
 4. Om det är varmt och man kan ha fönstren öppna njuter jag av regnet, det mesta blir rofyllt då. Är det däremot isigt och blåsigt... Burr ,jag avskyr att frysa :) Glasstrimlorna blir inte bara bokstäver, jag gör stjärnor, hjärtan och just nu gör jag stora fruktfat. De är inte färdiga än, jag hoppas verkligen de ska bli som jag har tänkt.

  Vi hade ju samma intressen mamma och jag, hon var min själsfrände, men jag vill precis som du tro att det inte är för sent. Och kärleken lever kvar, jag känner den varje dag. Att ha två mammor är speciellt, jag antar att de båda har sin alldeles egna plats i ditt hjärta. Att sedan få barn och upptäcka likheter är underbart, det är ju både roligt och ibland förvånande med någon som är lik en själv. Man känner sig lite "förevigad". Det tycker även jag och jag blir grymt irriterad när någon säger att någon av våra söner är en kopia bara av min man ;)

  Önskar dig en fortsatt fin dag
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det är spännande att se när de hanterar glaset, nästan magiskt. Ursprungligt. Dit skulle jag också vilja åka. Titta och fascineras.
  Jag själv har gått här och moppat golv och smakat på ordet du använde i din förra kommentar: dväljts. Ett härligt ord som innefattar allt och som genast gör att jag får en inre bild. Används alldeles för sällan! Att dväljas, dvälja, dväljts. Ska smaka på det lite till :)

  Önskar dig en härlig helg
  Kram

  SvaraRadera