måndag 27 maj 2013

Brummiga träd

Igår morse hamnade jag under ett blommande kastanjeträd. Först lade jag inte märke till ljudet men när jag väl börjat lyssna kunde jag nästan inte sluta. Det dånade, surrade och brummade. Överallt, fyllde allt ljudutrymme.  Värsta trafikplatsen. Ändå såg jag inga insekter, de var upptagna lite för högt upp för att jag skulle kunna se.


Tranorna trumpetade ljudligt alldeles intill och jag ville ha en bild. Strategin att ta sig fram med kameran intill ögat var inte optimal, jag höll på att störtlanda rätt i diket. Min första reaktion var att slänga ett öga över axeln för att se om någon såg. Undrar just varför det är så pinsamt? Och tranorna... de flög.
 
Då var de här kompisarna mycket roligare. De kom sättande i glad galopp när de fick syn på mig. Tror de hoppades på något gott så de blev nog lite besvikna.

2 kommentarer:

  1. Jag vill ha ett kastanjeträd. De är så vackra. Vi hade en stor lönn framför huset tidigare som vi var tvungna att ta ner, men där surrade hela kronan också på våren.

    SvaraRadera
  2. Önskar också jag hade plats för en kastanj. De känns lite exotiska, i alla fall här i zon 4-5. Lönnar är också underbara, tänk när det blåser och rasslar i stora lönnlöv i kvällningen. Nästan melankoliskt. Jag älskar stora träd :)

    SvaraRadera