söndag 21 april 2013

Kärleksmums

Kärleksmums - undrar just om det är någon som säger så längre? De är mumsiga och det är rätt svårt att känna sig taggig och svår när man sitter där med munnen full av choklad. Snarare lutar jag nog, just då, åt det mer kärleksfulla hållet. Så... jag fortsätter nog att kalla dem just vad de är - Kärleksmums!
 
Kärleksmums, ugn 175 °C
 
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
 
glasyr
 
75 g smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker
kokosflingor till garnering
 
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken/det smälta smöret. Häll smeten i en smord långpanna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 min.
 
Låt kakan svalna.
 
Smält smöret till glasyren. Tillsätt övriga ingredienser under omrörning. Bred glasyren på kakan och strö över rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar