måndag 22 april 2013

Sylt med alldeles för mycket bär

Igår hade vi ett födelsedagsbarn i huset så han fick bestämma kvällens matsedel. Det blev pannkakor och sylt med alldeles för mycket bär.
Sylten var en av de sista burkarna av vår egen hemmagjorda. Hoppas det blir mycket hallon i år. Men man måste vara van vid att det är bär i sylten om man ska äta den... Vår vän, uppvuxen med köpesylt, tyckte en gång att vi hade alldeles för mycket bär i vår variant :)

I morse när jag kom till verkstaden var det kallt, burr. Någon hade stängt av värmen - och jag som avskyr att frysa! Nu har jag satt på den igen och håller på att ladda min ugn. Som jag längtar efter att starta för då blir det varmt och jag slipper att frysa.
Jag laddar den med små, små kantiga bitar. När jag har bränt kommer de vara alldeles mjuka och runda.
 
Sällan lovar jag något för om jag gör det så brukar det hända konstiga saker. Det bildas bubblor som jag inte vill ha, det dyker upp fläckar eller sprickor, eller så fastnar det helt enkelt i formen... Men det här är något som jag har lovat:

Och hittills har det inte hänt något konstigt. Jag tycker till och med det blev riktigt bra. Guldskimrande och nästan med lite medeltidskänsla. Tror faktiskt att det kommer bli fler.
Och dubbla stjärnor vet jag att det blir. Jag strimlade en hel hög med glas igår kväll så nu ska jag bara pussla ihop dem. Det är då man önskar att man inte hade så stora fingrar eller åtminstone var helt stadig på handen. Rätt vad det är har man knuffat till de omsorgsfull hoppusslade och får börja om igen.
 
Och så har jag blivit intervjuad, det var roligt. Även om jag inte är så bra på att berätta om mig själv. Intervjun hittar du på Annas blogg:  http://annacecar.blogspot.se/ Hon har som inriktning på sin blogg att lyfta fram kvinnligt företagande och ge inspiration till att kvinnor kan. Jag känner mig hedrad över att få ha varit med i det sammanhanget. Och så gör hon fantastiskt fina ljus!
 
 

3 kommentarer:

 1. Från Anna´s blogg hittade jag det var en positiv upplevelse, jag återkommer gärna. ha en fin kväll.

  SvaraRadera
 2. Och jag är så glad att du hittade hit. Och roligt att du lämnade en kommentar :) Önskar en fin kväll till dig också.

  SvaraRadera
 3. Tack själv! Roligt att vi har hittat till varandra...

  Vi ses!

  SvaraRadera